Partille Hemslojds och Konsthantverk
 
 
Hedeby-Bocksten
Ingvar
Knivoknop-UlfN
knoparbete
korpolombolo
kungalnk
nagg
Pung-mbelskinn
web
1/9 
start stop bwd fwd
Mitt namn är Ingvar Gustavsson

Slöjdat har jag gjort i en eller annan form så länge jag kan minnas. Jag har även haft någon form av verktygslåda hela tiden. Och givetvis lärde jag mig använda kniven på rätt sätt.

Med mitt slöjdande är det så, att jag inte kan hålla mig till en sak. Jag gör knivar, tillverkar vikingatida och medletida skor. Jag tillverkar olika saker i skinn och läder bland annat olika pungar i skinn. Redan som barn tyckte jag om att jobba med metalltråd och det har i vuxen ålder blivit "trådtjack" och silversmycken i ringar av tråd. Som framgår av första stycket har jag täljt en del. När jag gick i skolan var det populärt att göra nyckelbrickor av plastslangar i olika färger, som  man köpte i elaffären. Detta förde mig på lite speciella vägar in på, att jobba lite med "sjömansarbete" (knopar och sånt).

Min hemsida: https.//knivoknop.se

Tidigt i min barndom så introducerades stickning och virkning i min värld men det tog tid innan jag lärde mig behärska det fullt ut. Virkar och stickar bruksaccessoarer som sjalar, handledsvärmare, mössor, pannband etc och gör även egna sjalnålar. Mönsterarkivet är stort och styrs av lusten.

Crocodile Stitch  Candle Flame1

Riitta använder återvunnet material från ett vanligt hem, material som till vardags anses vara skräp och gör unika saker att använda i vardagen eller att ge bort

Kontakt
Facebook: https://www.facebook.com/riittaprodukt

Hemsida: http://riittaprodukt.blogspot.se/

Riitta kassar

Röda stugans Njuteri i Hyssna är en del av Pias Praktiska Pedagogik. Här kan man köpa betong till nytta och nöje, se betongens användning i trädgården och lära sig gjuta i betong från grunden och sedan utöka sina kunskaper.

Under hela mitt liv har jag sysslat med olika sorters hantverk samtidigt som jag har arbetat som pedagog. Under senare år har jag mest arbetat med betong i olika former. Jag tillverkar oftast mina egna formar. Om det ska vara en större produkt snickrar min man ihop en form i trä.

Hemsida: www.pias-praktiska-pedagogik.se

Facebook: Röda stugans Njuteri

25994808 1143862992382797 6379666975589790589 n

 

Mitt namn är Ulla-Britt Reuterberg, Ulla-Boa. Jag färgar, kardar och tovar ull till vättar, tavlor och hattar. Jag silverstickar också smycken med teknik från vikingatiden.

1 1 Collage11 105 03

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med Hälsning / Ulla-Britt